bookblog.ro

---

Revista blogurilor, 17-23 noiembrie

Scris de • 24 November 2008 • in categoria Revista blogurilor

Evenimentul săptămânii trecute, cel puţin pentru bucureşteni, a fost Târgul de carte Gaudeamus. Se pare că lumea a fost ocupată să cuimpere cărţi, aşa că pe bloguri încă nu s-a scris mult despre târg, deci n-o să vorbim foarte mult despre el astăzi... Să vedem ce mai apare până lunea viitoare.

Momentan putem citi totuşi însemnările cuiva din "interior", care a lucrat la standul unei edituri: Jurnal de Gaudeamus (în 4 părţi - 1, 2, 3, 4) pe blogul Thoughts about nothing.

Tot din interior, dar din punctul de vedere al unui editor: Horia Ursu de la Millennium Press despre târg (1, 2)

O discuţie despre Gaudeamus nu poate fi completă fără să menţionăm noua Istorie a literaturii române a lui Manolescu; nişte idei despre ea pe blogul lui isuciu.

Liviu continuă lectura Orbitorului lui Cărtarescu şi de data asta scrie despre partea a doua, Corpul.

Pe Blogul ei de cărţi, adinab scrie despre o carte care i-a plăcut (Schilf de Juli Zeh) şi una care nu prea (Bestiar. Salată orientală cu universitari închipuiţi de Lucian Bâgiu).

Pe TownPortal, Ana Maria Sendruc vorbeşte despre Oscar si Tanti Roz, de Eric-Emmanuel Schmitt.

Cum îţi dai seama că eşti dependent de cărţi? Poţi să îţi faci testul lui Dreaming Jewel.

Între Pratchett şi criza mondială există o legătură. Se numeşte Making Money şi despre ea scrie Costi Gurgu.

Dacă vreţi să mergeţi la Biblioteca Academiei... citiţi ce zice Dennda şi înarmaţi-vă cu răbdare şi nervi tari.

Şi, în încheiere, două recenzii scurte pe Ţara mea inventată: America lui Kafka şi The Chrysantemum and the Sword de Ruth Benedict.

Aştept însemnări în continuare la (cu sau fără Gaudeamus) şi mulţumesc celor care au trimis până acum. După cum aţi remarcat probabil, încerc să variez cât de cât recomandările, deci nu vor apărea aceleaşi persoane mai mult săptămâni la rând, chiar dacă au scris.





Citeste cele 9 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. Codru spune:

    Jen,

    salve! pe tip il cheama Eric, nu Oscar :)

    raspunde

  2. Jen spune:

    ups, am corectat. mersi.

    raspunde

  3. isuciu spune:

    Mulţumesc pentru menţionarea articolului meu.

    raspunde

  4. voicunike spune:

    La editura Minerva va aparea trilogia Umbra Purpurie a lui R.A.Salvatore,un fantasy de exceptie si de calitate.

    raspunde

  5. andres spune:

    Mersi pentru links! Astept si eu pareri si impresii despre targ. Nu prea am avut timp sa observ evenimentele si mi-ar placea sa aflu mai multe… Mai ales pareri ale vizitatorilor :D

    raspunde

  6. voicunike spune:

    @andres-ce pot sa-ti spun despre tirg decit ca a fost extraordinar,carti multe si pe alese,autori ,editori si fani de exceptie.Multe lansari,autografe dar si prilej de-a te intilni cu idolii tai in carne si oase,te ia cu fiori numai gindul daramite realitatea.
    Multumiri in mod special pentru editura Millennium Press,editura Nemira si editura Tritonic.

    raspunde

  7. Jean Bica spune:

    referitor la diversificarea de care spuneai la final…ca nu o sa apara mai multe saptamani la rand aceeasi persoane…mie mi se pare ok…desi incepuse sa imi placa sa se spuna pe bookblog ca am mai “povestit” si eu despre o carte… Oricum in cazul meu, desi am scris mai mult motivat fiind de faptul ca imi apareau linkuri si aici, nu au pierdut cititorii nimic…pentru ca nu sunt un virtuos al prezentarilor de carte. Sper insa ca saptamana viitoare, in mod exceptional, o sa reapar pe bookblog pentru ca prezint doua din cartile unui autor exceptional(pe 26 si 28.11): Curzio Malaparte. Nu neaparat prin opera sa, ca nu e tocmai un Tolstoi, ci prin povestea vietii sale si a cartilor sale.
    Cu bine si multumesc pentru recomandarile anterioare, m-am simtit onorat!
    Jean Bica

    raspunde

  8. andres spune:

    @voicunike: Mie imi pare rau ca nu l-am prins pe Andrei Ruse la Tritonic. Mi-ar fi palcut sa imi spuna personal cateva vorbe despre Soni. Citesc la ea cate putin asa ca nu e timp, insa m-a prins!

    raspunde

  9. voicunike spune:

    Sa stii ca este un tip tare fain si cred ca ai fi foarte destins in prezenta lui,este agreabil si un pic glumet.Desi am citit un pic din Soni sa stii ca si mie mi-a placut desi nu se incadreaza in genul meu.
    Incearca Salvatore si nu are sa-ti para rau trilogia lui UMBRA PURPURIE este super si va aparea cit de curind in romaneste.

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro