bookblog.ro

---

Maria Dueñas în dialog cu Carmen Mușat la Institutul Cervantes din București, eveniment sub egida FILIT 2019

Scris de • 1 October 2019 • in categoria Stiri

Miercuri, 2 octombrie, ora 18.00, la Institutul Cervantes din București (Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 38), Maria Dueñas, una din figurile marcante ale literaturii spaniole contemporane, va intra în dialog cu criticul literar Carmen Mușat. Tema dialogului, „Pedagogia romanului”, va porni de la cărțile sale, apărute în limba română la Editura Polirom.

Evenimentul va fi urmat de o sesiune de Q&A cu cititorii, dar și de o ședință de autografe. Traducere simultană.

Organizat de Ambasada Spaniei la București, evenimentul are loc sub egida Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT), ediția a VII-a, 2-6 octombrie 2019. Intrarea liberă

Maria Dueñas vine în România la invitația Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT, unde va avea o serie de întâlniri cu cititorii. Programul complet al întâlnirilor de la Iași se află pe site-ul www.filit-iasi.ro. Scriitoarea spaniolă va participa și la una dintre Serile FILIT, joi, 3 octombrie, ora 20.00, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

Una dintre cele mai de succes scriitoare spaniole contemporane, Maria Dueñas a generat un adevărat fenomen editorial odată cu publicarea romanului Iubirile croitoresei (El tiempo entre costuras), bestsellerul spaniol al anului 2010, care a atins o cifră impresionantă de vânzări și a fost tradus în peste 25 de limbi.

Editura Polirom a publicat în colecția sa de traduceri din literatura universală, „Biblioteca Polirom” (coordonator Bogdan-Alexandru Stănescu): Iubirile croitoresei (2011, 2013), Ce avem și ce uităm (2013) și Cumpătarea (2016). Traducerea celor trei romane este semnată de Ileana Scipione.

Săptămâna aceasta, un nou roman al Mariei Dueñas, Fiicele căpitanului – traducere de Lavinia Similaru – , va fi disponibil în librării și pe www.polirom.ro.





Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro