bookblog.ro

Concursul de debut al Editurii Polirom, ediția 2019

Editura Polirom organizează Concursul anual de Debut, ediţia 2019, la secţiunile Poezie şi Proză.

Manuscrisele participante la concurs (fără CV) vor fi ataşate unui e-mail, creat cu acest prilej, şi trimise la adresa: madalina.ghiu@polirom.ro. Adresa de e-mail poate fi motto-ul volumului, un fragment din motto sau titlul cărţii. Exemplu: orazero@yahoo.com / gmail.com etc. Mailul şi manuscrisul ataşat nu vor conţine numele concurentului – cazul contrar duce la descalificare.

Spune-ti parerea!

Lansarea autobiografiei lui Anthony Quinn și proiecția filmului „Zorba Grecul”

Marți, 18 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Union a Cinematecii Române, va avea loc lansarea volumului Păcatul originar. O autobiografie, de Anthony Quinn, publicat la Editura Nemira, în colecția Yorick.

La eveniment vor participa Cristina Bazavan, jurnalist, Mihai Fulger, critic de film, director artistic la Cinemateca Română, Vlad Cristache, regizor și Monica Andronescu, critic de teatru, coordonatorul colecției Yorick. Lansarea va fi completată de proiecția filmului Zorba Grecul (1964), în regia lui Michael Cacoyannis.

Spune-ti parerea!

Lansare de carte si Silent Poetry Party cu Jean-lorin Sterian

Jean-Lorin Sterian debutează în poezie cu volumul Home Alone 3, apărut la Editura Vellant. Joi, 6 decembrie, are loc lansarea cărții - o discuție despre singurătate în sens poetic, antropologic și ludic, și un Silent Poetry Party. Participă, alături de autor, Ana Maria Sandu - scriitor și jurnalist, Florin Dumitrescu - poet, Adriana Savu - doctorand în sociologie, moderează Dan Pleșa (Editura Vellant). Evenimentul începe la ora 18:30 la Cărturești MODUL (strada Academiei 18-20).

Spune-ti parerea!

„Descoperă-te” de Andreea Raicu. Lansare de carte în București, la Cărturești Carusel

Curtea Veche Publishing și Andreea Raicu lansează cel de-al doilea proiect de suflet pe plan editorial al acesteia pentru publicul larg, în București. Cartea „Descoperă-te vine ca un îndemn pentru femeile care simt nevoia de liniște și echilibru. Acest volum este rezultatul a numeroase trăiri pe care autoarea a învățat să le gestioneze și să ajungă să aibă o liniște interioară aparte. Cartea va fi lansată în data de 04 decembrie, începând cu ora 18.30, la librăria Cărturești Carusel, Str. Lipscani, nr. 55. 

Spune-ti parerea!

Îndrăgitul scriitor Jón Kalman Stefánsson vine la Timișoara, la aniversarea Librăriei La Două Bufnițe

Cu ocazia aniversării a doi ani de la deschiderea oficială a librăriei independente La Două Bufnițe din Timișoara, iubitorii de literatură sunt invitați duminică, 2 decembrie 2018, la ora 17.00, la o întâlnire cu unul dintre cei mai apreciați scriitori contemporani islandezi, Jón Kalman Stefánsson, ale cărui cărți sunt traduse în limba română la editura Polirom. Discuția se va desfășura în limba engleză, va fi moderată de Bogdan-Alexandru Stănescu, coordonatorul colecției Biblioteca Polirom și va fi urmată de o sesiune de autografe.

Spune-ti parerea!

Concertele de Crăciun susținute de Pink Martini în București: 1 și 2 decembrie, la Sala Palatului

Mica orchestră cu un repertoriu în 25 de limbi, își readuce muzica plină de note vintage la București – Pink Martini revin pe 1 și pe 2 decembrie la Sala Palatului, cu două reprezentații speciale care vor duce publicul într-o aventură de sărbători de iarnă în jurul lumii: pe 1 și 2 decembrie, la Sala Palatului.

Pentru concertul de pe 1 decembrie mai sunt disponibile mai puțin de 300 de bilete, iar spectatorii vor avea ocazia să le vadă alături de ei pe invitatele speciale Nicoleta Nucă (1 decembrie) și Loredana (2 decembrie).

Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro