bookblog.ro

Seară dedicată volumului de proză scurtă „Femeia cu buchet de flori şi alte povestiri” de Mo Yan

Editura Humanitas Fiction vă aşteaptă miercuri, 18 ianuarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) pentru o seară dedicată volumului „Femeia cu buchet de flori şi alte povestiri” de Mo Yan, prima antologie de proză scurtă publicată în România a scriitorului laureat cu Premiului Nobel pentru Literatură în 2012.

Spune-ti parerea!

Atelierul de Scriere Creativă SF & Fantasy. Încep înscrierile pentru ediția nr. 4!

Bookblog.ro și Club Revdepov vă învită la ediția nr. 4 a Atelierului de Scriere Creativă în SF & Fantasy. Dacă îți place să scrii, ești îndrăgostit de SF & F și visezi ca numele tău să apară în revistele din Romania, să cunoști scriitorii ale căror cărți le citești și chiar să ajungi ca ei într-o bună zi, rezervă un loc la atelier.

Atelier sf 2

Spune-ti parerea!

Lansare de carte: Numărul de aur de Matila C. Ghika

Marți, 17 ianuarie, de la ora 19.00, la ceainăria Cărturești Verona, editura Nemira lansează o carte fundamentală pentru istoria ideilor, tradusă pentru prima dată în România: Numărul de aur. Rituri și ritmuri pitagoreice în dezvoltarea civilizației occidentale, de Matila C. Ghika. Volumul cuprinde o scrisoare către autor semnată de Paul Valéry, prefață de Basarab Nicolescu și este tradusă din limba franceză de Adrian Pătrușcă.

Spune-ti parerea!

Tendinţe de angajare pentru 2017. La ce trebuie să fie atenţi candidaţii la locuri de muncă

 

Mulţi angajatori oferă beneficii şi avantaje suplimentare în afara salariului pentru a obţine şi menţine angajatii talentati în compania lor.

Aşadar, este oficial: războiul talentelor a început. De fapt, conform unui sondaj facut recent, 40% din angajatori, chiar au afirmat că le-a fost destul de greu să găsească persoane talentate pentru a ocupa locurile de muncă disponibile în 2016.

Spune-ti parerea!

„Pădurea spânzuraților” de Liviu Rebreanu

Gen: Epic

Specie: Roman realist psihologic

Temă:  Tema abordată în romanul de față este condiția tragică a intelectualului ardelean aflat în postura de combatant împotriva propriului său neam, pe fondul evocării Primului Război Mondial. În cadrul acestei teme se distinge, în special, ideea uciderii, aparent justificată de contextul războiului, dar care poate genera o vină mistuitoare în conștiința individuală. Tema a fost explorată de către Liviu Rebreanu atât în nuvelă, cât și în roman. Această problematică a fost abordată de autor mai întâi în nuvela „Catastrofa”, iar mai apoi a fost dezvoltată în romanul de față.

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro