bookblog.ro

NOUTĂȚI Bookfest 2018: Grupul Editorial Trei, editura Nemira, editura Nemi, editura Polirom (1)

Ne pregătim pentru un nou Bookfest! Ediția cu numărul XIII va avea loc în perioada 30 mai – 3 iunie 2018 în pavilionul B2 de la Romexpo. Cum spațiul în care se desfășoară anul acesta târgul este nou-nouț, abia așteptăm să îl vizităm și să ne bucurăm de încă un festin literar (acceasși esență zumzăitoare, altă formă).

Și pentru că pomeneam de pregătiri, ce pregătire mai bună există pentru un #CititorFeroce decât listele cu noile apariții promise de edituri? :) Să începe selecția zic din titlurile anunțate mai jos:

Spune-ti parerea!

Conferinţele BookLand Evolution Oradea

Luni, 14 Mai 2018, demarează în Oradea seria Conferinţelor BookLand Evolution (ediţia a 5a), cel mai amplu proiect cultural, care oferă anual liceenilor şi studenţilor din 23 oraşe o oportunitate excelentă de dezvoltare personală prin discuţii libere cu sute de profesionişti consacraţi.

Tinerii din Oradea sunt aşteptaţi între 14-18 Mai, în intervalul orar 14:00-16:00, la Biblioteca Judeteana „Gheorghe Sincai" - Amfiteatru, etaj 1 (Strada Armatei Romane nr. 1-A, Oradea).

Spune-ti parerea!

António Lobo Antunes, cel mai important scriitor portughez contemporan, la București

Marți, 15 mai, de la ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) îl puteți întâlni pe António Lobo Antunes, cel mai important scriitor portughez contemporan, cu prilejul lansării romanului Pe râurile ce duc..., recent apărut în traducerea lui Dinu Flămând  în colectia „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu la editura Humanitas Fiction.

La eveniment vor participa alături de autor, Dinu Flămând, traducător și scriitor și  Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction. Seara se va încheia cu o sesiune de autografe.  António Lobo Antunes va fi prezent la București ca invitat de onoare al Festivalului Internațional de Poezie București (ediția a -IX-a, 14-20 mai 2018) organizat de Muzeul Literaturii Române. 

Spune-ti parerea!

Pentru prima dată la Galați, Festivalul Filmului European ia pulsul Europei

În Anul Centenarului și în Anul european al patrimoniului cultural, Festivalul Filmului European ajunge pentru prima dată la Galați, unde va poposi timp de trei zile, între 11 și 13 mai, la Cinema Prof. Ioan Manole din incinta Casei de Cultură. Accesul la proiecții este gratuit.

Ediția FFE din Galați debutează vineri, 11 mai, de la ora 19:00, cu filmul Rock'n Roll (Franța, 2017, în regia lui Guillaume Canet), o comedie spumoasă, care îi are, printre protagoniști, pe Marion Cottilard (pe care o vedem interacționând cu partenerul său, Guillaume Canet, însuși regizorul filmului) și Johnny Hallyday.

Spune-ti parerea!

Poezii de dragoste pe muzica lui Rahmaninov și Piazzolla, cu actrița Daniela Nane

Fundația Calea Victoriei vă invită miercuri, 23 mai, de la ora 19:00, să vă bucurați de cele mai frumoase versuri de dragoste interpretate de actrița Daniela Nane pe muzica unor compozitori celebri precum Rahmaninov și Piazzolla. La pian o veți asculta pe artista Ioana Maria Lupaşcu.

PIANUL CU POEME – 100 de ani de poezie românească este un recital de muzică şi poezie și va avea loc în somptuoasa Sală de Marmură a Palatului Cercului Militar Naţional.

Spune-ti parerea!

Pascal Bruckner la București

Celebrul autor francez Pascal Bruckner se întâlnește cu cititorii din România, joi 17 mai, ora 19.00, în Librăria Cărtureşti Verona, unde va avea loc lansarea celui mai recent volumul al său de eseuri – Un rasism imaginar – publicat de Editura Trei.
Alături de autor vor fi prezenți jurnalistul Marius Constantinescu și directorul editorial al Editurii Trei, Magdalena Mărculescu.  

Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro