bookblog.ro

17 scriitori de pe 3 continente, la Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara

Peste aproximativ o lună, în capitala Banatului va avea loc cea de a VII-a ediție a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara (FILTM). Eveniment cu tradiție, lansat în avanpremiera competiției pentru titulatura de capitală culturală europeană, FILTM reunește la ediția din acest an 17 scriitori, din peste 10 țări și 3 continente.

În contextul semantic deschis de Centenar, Festivalul le propune iubitorilor de literatură din Banat o ediție

Spune-ti parerea!

Premiul I la secțiunea vioară nu s-a acordat în această ediție a Concursului Internațional „George Enescu”

Vikram Sedona (Italia, 18 ani) este câștigătorul locului al doilea la secțiunea vioară a Concursului Internațional „George Enescu”, ediția 2018. Pe locul trei s-a clasat Giuseppe Gibboni (Italia, 17 ani). Cel de-al treila finalist, ucraineanul Orest Smovzh (Ucraina, 27 de ani) a primit un premiu special constând într-o serie de cursuri de măiestrie oferite de Silvia Marcovici și Mihaela Martin. Locul întâi nu s-a acordat la această ediție ca urmare a deciziei președintelui juriului Pierre Amoyal.

Spune-ti parerea!

Noutățile toamnei de la Editura Nemira

 

Cea mai așteptată cartea e toamnei la Nemira este un nou thriller de excepție de la Stephen King – Frumoasele adormite: într-o colaborare spectaculoasă, cu fiul său, Owen, King pornește de la o premiză originală și incendiară: ce s-ar întâmpla dacă toate femeile ar dispărea, cuprinse de un somn din care nu se mai trezesc niciodată? O poveste în care Mister Mercedes se întâlnește cu Shawshank Redemption și o lectură ca un carusel.

Busola, de Mathias Enard, roman câștigător al premiului Goncourt, carte nocturnă și ca un pod între Occident și Orient, de  ieri și  de mâine, clădit pe inventarul secolelor de fascinație.

Spune-ti parerea!

Întâlnire cu Cătălin Dorian Florescu despre bestsellerul „Bărbatul care aduce fericirea”

Cătălin Dorian Florescu este invitatul primului eveniment Humanitas din această toamnă de la Librăria Cișmigiu. Marți, 18 septembrie, de la ora 19, Cătălin Dorian Florescu, laureat al Premiului Literar Andreas Gryphius 2018 pentru întreaga operă, va purta un dialog cu publicistul Cristian Pătrășconiu despre cel mai recent roman al său, Bărbatul care aduce fericirea, apărut la Humanitas, în traducerea Marianei Bărbulescu. Foarte bine primit de critica literară și de cititorii din spațiul de limbă germană și din Romania, Bărbatul care aduce fericirea, bestseller Humanitas la Bookfest, este unul dintre cele mai îndrăgite romane ale verii 2018.

Accesul este gratuit pe baza unei rezervări prin Eventbook.

Spune-ti parerea!

Marea Vânătoare (de comori) la Sci+Fi Fest

Editura Crux Publishing vă invită la festivalul Sci+Fi Fest, să participați cu mic cu mare la Marea Vânătoare (de comori)! Vă așteaptă o aventură… fantastică!

Duminică, 16 septembrie, ora 12.00, la Sci+Fi Fest, Crux Publishing dă startul Marii Vânători! Sci+Fi Fest este organizat de revista Știință și Tehnică în perioada 15 – 16 septembrie, la Biblioteca Națională a României,

Iată ce trebuie să faceți pentru a participa:

Spune-ti parerea!

Campania „Te aşteptăm în librărie” continuă cu evenimentul: Călătoria conştienţei – Noi perspective asupra morţii

Editura Herald şi Librăria Cărtureşti Verona  din Bucureşti (Strada Pictor Arthur Verona nr. 13-15​) vă invită miercuri, 12 septembrie 2018, ora 18.30, la evenimentul Călătoria conştienţei – noi perspective asupra morţii, eveniment cultural ce se înscrie în seria întâlnirilor cu cititorii din cadrul campaniei „Te aşteptăm în librărie” organizată şi în acest an de către Editura Herald.

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro