bookblog.ro

---

Rescriere după “Stăpânul inelelor”

Scris de • 18 February 2011 • in categoria Stiri

"The Last Ring-Bearerire" este o repovestire a celebrului roman aparținând lui JRR Tolkien scrisă de autorul rus Kirill Yeskov. De curând a apărut o traducere în limba engleză a cărții, realizată probabil de un fan al poveștii, care poate fi descărcată gratuit de pe internet.

Însă Society of Authors, organizația care protejează drepturile autorilor din Marea Britanie, a atenționat că, indiferent dacă volumul este comercializat sau nu, el ar trebui aprobat de către cei care dețin copyright-ul asupra cărților originale. Cartea a apărut în Rusia încă din 1999 și era cunoscută de edituri și de pasionații genului, dar nu a fost publicată tocmai din cauza dificultăților legale.

Cartea apărută clandestin relatează întâmplările din "Stăpânul inelelor" din perspectiva celor din Mordor, unde Sauron se pregătește să pornească la război împotriva locuitorilor din Middle Earth ca în final să fie înfrânt de Gandalf.

Sursa: The Guardian

Scris de Andreea Chebac





Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. Pingback: Midian » lotr reloaded

  2. doru spune:

    Salut aceasta idee, cu toate ca nu sunt un pasionat al genului…dar nu stiu cat se va bucura aceasta carte de admiratie dincolo de granitele mamei Rusia…

    …dar sunt convins ca filmul 3D care probabil ca va aparea se va bucura cu siguranta de succes…

    raspunde

  3. adriana spune:

    de fapt titlul este ” The Last Ring-Bearer (according the The Guardian). asa cum spune si articolul sunt foarte multi fani ai trilogiei care scriu fel si fel de versiuni, dar sa scrii una foarte buna e probabil ceva la care The Estate nu se astepta, chiar daca exista pe piata ruseasca inca din 99. sunt sigura ca fanii vorbitori de limba engleza ar dori sa cumpere o astfel de carte, dar asa cum spune the estate, daca deschizi usa pentru unul, in curand o sa ai un val de amatori dornici sa-si publice versiunile… e deci, cam complicat, dar atat timp cat online se gaseste o versiune gratis a acestei carti, deja tradusa, nimeni nu are de ce sa se planga.

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro