bookblog.ro

---

Top 5 cărți care îți deschid pofta de citit

Scris de • 2 November 2015 • in categoria Top 5

Articol oferit de EMAG

Uneori în cărți găsim o lume mai frumoasă decât cea de lângă noi, alteori pur și simplu alegem să ne ascundem acolo. Pentru incursiuni livrești care te fac să lași o carte din mână doar când s-a terminat și numai pentru a începe alta, am pregătit o listă cu 5 cărți din paginile cărora am cules liste de lectură și drumul spre alte și alte cărți.

Tu ce alte astfel de cărți ai mai descoperit?

Cititorul din pesteraCititorul din peșteră de Rui Zink – Este o carte-elogiu adus lecturii și libertății pe care ți-o dă cititul. Cele 150 de pagini mustesc de nume de autori și de titluri de cărți. O carte-metaforă despre cum monstrul este mai puțin înfricoșător dacă îl înfunți, iar monstrul ignoranței trebuie înfruntat cu/prin cărți. Asta se întâmplă cu un tânăr care descoperă viața și își descoperă calea cu ajutorul cărților.

 

 

Femeia de hartieFemeia de hârtie de Rabih Alameddine – Îți arată ce poate însemna o viață întreagă închinată cărților, cum aproape ajungi să trăiești în ele, cum existența se prelinge de la o poveste la alta. Romanul este un concentrat ghid de lectură prin care ești ghidat de Aaliya, o femeie ajunsă la șaptezeci și doi de ani a cărei casă adăpostește sute de tomuri, cum nimeni din capitala Libanului nu mai are. Având drept Dumnezeu scriitori și opere faimoase, ea a lucrat o viață ca librar și de aproape cinci decenii traduce în fiecare an în arabă una dintre cărțile care au captivat-o.

Casa de hartieCasa de hârtie de Carlos Maria Dominguez – Un mini-roman care prezintă într-un stil ce variază între ludic și dramatic modul în care cărțile îți pot schimba viața. Însă autorul alege să exploreze o extremă atunci când ne face cunoștință cu un profesor de literatura hispanica de la Universitatea Cambridge care descopera ca Bluma Lennon, colega sa, a fost calcată de mașină după ce tocmai cumpărase poemele lui Emily Dickinson. Șirul de coincidențe bizare și exemple care să susțină teoria personajului central continuă amuzând dar și înfiorând cititorul avid care se întreabă ce carte îi va marca lui existența.

hotulHoțul de cărți de Markus Zusak – Scriitura romantică spune povestea unei fetițe din Germania nazistă. Ea învață să citeaască și descoperă puterea cuvintelor. În timpuri și împrejurări tulburi, Liesel fură și salvează cărți pentru a se bucura de ele. Redescoperă alături de ea cărțile care te-au fermecat și pe tine atunci când te-ai întâlnit cu ele.

 

 

 

cititorulCititorul de Bernhard Schlink – De asemenea un roman al cuvintelor care te ajută să evadezi din realitate. Cartea prezintă tulburătoarea poveste a unei iubiri neobișnuite, dintre un adolescent și o femeie cu douăzeci de ani mai în vârstă. Ei se regăsesc atunci când el ajunge la maturitate, iar singurul mod în care pot comunica sunt cărțile citite de tânărul îndrăgostit.





Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. Ingrid spune:

    Buna ziua! Un mail la care va putem contacta nu aveti? Am dat de curand peste o carte care tocmai a fost lansata si merita sa fie cunoscuta.

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro