bookblog.ro

---

Ce mănâncă oamenii din viitor

Scris de • 6 November 2013 • in categoria Altele

Întotdeauna m-au pasionat filmele SF. Mă atrage felul în care totul este mult mai evoluat în lumea prezentată acolo, cum totul este mai rapid și mai simplu. Transportul se face în câteva secunde, ai totul la îndemână la apăsarea unui buton, poți afla informații doar dorindu-ți asta, fără niciun efort, și așa mai departe.

Singurul lucru pe care nu l-am înțeles niciodată este de ce toți par să creadă că în viitor mâncarea nu trebuie să mai arate apetisant și că niște pilule în niște farfurii de plastic sunt suficiente. Din contră, cred că evoluția ar trebui să se simtă și în acest domeniu. Ce, în viitor nu vor mai exista oameni pofticioși, care să tânjească după un fel de mâncare delicios?

cuptorCam astea sunt gândurile mele în timp ce-mi privesc noul cuptor incorporabil de la Hotpoint Ariston. Să vă explic firul logic. De ceva vreme m-am apucat de gătit; mai întâi timid, apoi cu rețete din ce în ce mai „serioase”. Dar adevărul este că nu am fost mulțumită decât atunci când am îndrăznit să încerc rețetele pe care le fac mama și bunica. Știți voi: ciulama de pui, ciorbiță de perișoare, sărmăluțe și, preferata mea, musacaua cu carne și cartofi. Mmmmm! Numai când îmi amintesc cum mirosea în toată casa atunci când o gătea mama și mi se face poftă.

Numai că am întâmpinat o problemă: eu nu am timp să le „păzesc” cât stau toate bunătățile astea la cuptor. Nu am timp să tot verific dacă s-a rumenit crusta de cartofi de pe musaca, sau dacă s-a copt și ultimul strat de carne. Ce să mai spun despre cazurile în care mai dă puțin în foc și apoi trebuie să cureți cuptorul trei zile... Era cât pe ce să renunț!

Dar mi-am spus că nu pot să mă dau bătută fără ca măcar să fi încercat, așa că am început să caut oferte. În felul ăsta am descoperit electrocasnicele incorporabile care, nu numai că sunt ustensile de bucătărie de ultimă generație, dar îți și ușurează enorm munca în bucătărie.

Iar acum mă simt parcă venind din viitor: apăs două butoane și știu că delicioasa porție de musaca va fi gătită exact cum trebuie și va avea același gust ca cea de acasă. Nu trebuie să mă mai chinui să ghicesc temperatura ideală pentru cuptor, deoarece poate fi setată foarte ușor din cuptor, și nici timpul de coacere nu mai este lăsat la voia întâmplării pentru că poți folosi ceasul cu care este prevăzut cuptorul. De curățat ce să mai spun, musacaua mea se comportă la fel ca cea a mamei, adică din când în când mai dă în foc, doar că noul meu cuptor incorporat se curăță singur :).

Acum mă concentrez doar pe amestecatul ingredientelor, restul se rezolvă de la sine, fac setările potrivite și cu siguranță mă voi bucura de mâncare ca la mama acasă. Adevărata tehnologie a viitorului păstrează gusturile copilăriei.
Scris pentru Superblog 2013
logo-hotpoint-ariston





Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

  1. Dlinginer spune:

    În viitor presupun că oamenii sunt mult prea ocupați să facă de mâncare sau să se ducă la restaurant, iar atracțiile cred că va fi tehnologia: cine are mașină cu N scaune într-un metru pătrat, cine are scaun care călătorește în timp, cine are dulap în care dacă intri ajungi în vila cu 50 etaje de pe fundul Oceanului Pacific, cine are PCEverything (practic, ai o monedă care se transformă in orice dorești; ceva în genul la lampa fermecată).
    Iar referitor la noul tău cuptor, sigur nu are și hidromasaj?

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro