bookblog.ro

Călătorie din infern spre paradis

Titlu: Marea despărțire
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 136
ISBN: 978-973-50-4187-8
Cumpara cartea

Marea despărțire mi-a atras atenția prin mențiunea din descrierea editurii: Marea despărțire este Divina comedie a lui C.S. Lewis.” Opera lui Dante Alighieri a fost una dintre cărțile mele preferate, așa că o astfel de paralelă nu avea cum să mă lase rece. [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Despre creștinism și cunoaștere spirituală

Titlu: Ferigi și elefanți și alte eseuri despre creștinism
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 147
ISBN: 978-973-50-3150-3

O colecție de eseuri de o spiritualitate profundă, în care C.S. Lewis provoacă cititorul să se aplece către sine și să înțeleagă, pentru a putea îmbrățișa învățăturile creștinismului.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 5 COMENTARII si spune-ti parerea!

Dar tu, în şoaptă, ce crezi?

Titlu: Surprins de Bucurie
Autor:
Rating:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 256
ISBN: 978-973-50-3165-7

Dacă prieteniile au fost de departe principala sursă a fericirii mele, cunoştinţele sau societatea lărgită n-au însemnat niciodată prea mult, şi nu pot pricepe de ce şi-ar dori cineva să cunoască mai mulţi oameni decât cei care i-ar putea fi prieteni adevăraţi.
[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Apocalipsa microscopică

Titlu: Sfaturile unui diavol bătrân către unul mai tânăr
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2010
Traducere:
Numar pagini: 172
ISBN: 978-973-50-2440-6

Ține ochii larg deschiși! Încearcă să rămâi treaz, cât mai treaz! Respiră ca și cum singurele și puținele momente ce ți-au mai rămas sunt încă ale tale, ca și cum toate deciziile îți aparțin și întreaga ta viață nu e un conglomerat complex de evenimente aleatorii finalizat prin o plasare divină, oriunde ar fi aia, rai sau iad. Acum să-ți spun un secret. Am mințit!
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 12 COMENTARII si spune-ti parerea!

Cronicile din Narnia

0Autor: C.S. Lewis
Rating: 5 stele - C.S. Lewis - Cronicile din Narnia rating - recenzii carti
Editura: Rao

(ediţia în limba engleză)
C.S. Lewis - Cronicile din Narnia - recenzie cartiNu sunt multe cărţi care pot să capteze acea lume unică a copilăriei şi să o păstreze pentru totdeauna. Cronicile din Narnia nu numai că o prind precum o corabie într-o sticlă, dar creează şi iluzia valurilor care leagănă corabia şi vânturilor care îi umflă pânzele. Cărţile lui Lewis vin dintr-un loc şi un timp mai bun, unde leii vorbesc şi oamenii se transformă în dragoni dacă dorm pe grămada de comori.

C.S. Lewis a scris Cronicile din Narnia într-o perioadă în care genul fantasy înflorea. La jumătatea secolului trecut, scriitori precum Lewis, Tolkien, sau Williams se întâlneau într-un mic bar din Oxford, formând grupul care avea să rămână cunoscut drept "The Inklings". Toţi împărtăşeau o dragoste pentru folclor şi mitologie, iar aici a fost citită şi o versiune timpurie din Stăpânul Inelelor.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 19 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro