bookblog.ro

Anomalii

Titlu: Anomalii
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2008
Traducere:
Numar pagini: 231
ISBN: 978-973-689-218-9

Doamnelor, domnişoarelor şi domnilor, doar astăzi şi doar pentru scurt timp aveţi privilegiul de a urmări trupa de power-pop new wave heavy metal punk rock Anomalii. Pregătiţi-vă pentru un concert care vă va schimba viaţa (sau nu)! Înainte să lăsăm muzica să vorbească vă prezentăm componenţa:

La tobe – Aurora – „O bombă sexy, fostă stripteuză şi satanistă, imobilizată într-un scaun cu rotile”.

La chitară ritm – Ember – „o fetiţă de 8 ani care visează apocalipse sângeroase, orchestrate chiar de ea”.

La chitară solo – Opal – „nimfomana de 80 de ani, supranumita Nevăstuica urlătoare”.

La clape – Ray – „un irakian îndrăgostit de America, după ce a luptat în Războiul din Golf”.

Ultimul, dar nu şi cel din urmă, la voce, mastermind-ul trupei – Luster – „un negru filosof şi poet de ghetou, care se visează star rock”.

Proza din volumul de debut al lui Joey Goebel este asemenea unei piese de punk: scurtă, zgomotoasă, fără înflorituri stilistice, având tentă rebelă şi un mesaj de transmis. Unora li s-ar putea părea că e mult zgomot pentru nimic, în timp ce alţii vor aprecia avântul tineresc, naiv dar sincer al muzicienilor.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 6 COMENTARII si spune-ti parerea!

Torturaţi-l pe artist

Titlu: Torturaţi-l pe artist
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2007
Traducere:
Numar pagini: 338
ISBN: 978-973-689-132-8

(ediţia în limba engleză)
Arta este revolta omului împotriva sorţii. André Malraux

Gauguin, Van Gogh, Michelangelo, Poe, Balzac, Fitzgerald. Doar câteva din numele mari ale artei. Ce au în comun în afara talentului? Suferinţa, tortura la care au fost supuşi de soarta de-a lungul vieţii.

Miza de la care porneşte romanul este aceea că dacă toţi artiştii au fost nefericiţi, de ce să nu contribuim la crearea artei, intervenind şi sporind cantitatea de suferinţă la care e supus artistul? Astfel că în America imaginată de Joey Goebel apare societatea Noua Renaştere: un serviciu de impresariat în care în primă instanţă artistul e torturat pentru ca apoi să-i fie vândute operele la Hollywood. Ideea generală a cărţii e de a prezenta ororile la care îl supune Harlan Eiffler pe Vincent Spinetti, pentru a-l face emblema societăţii în cauză, evoluţia sa pe drumul creaţiei şi rezultatele pe care le are experimentul la care e supus.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 6 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro