bookblog.ro

Excepţionalii

Titlu: Excepţionalii
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2009
Traducere:
Numar pagini: 271
ISBN: 978-973-7931-14-2

"We've been looking at tall trees, and I think we should have been looking at the forest".

Excepţionalii este o poveste despre succes, dar nu una care să explice ascensiunea individului aşa cum e ea descrisă în biografii şi filmele care se realizează în fiecare an la Hollywood: nu e vorba despre eroul care se naşte în condiţii precare şi trebuie să lupte împotriva sistemului pentru a arăta cât de talentat şi inteligent e el. Sau dacă este vorba despre aşa ceva, atunci acest aspect este departe de a fi cel care primează. Ce ne spune Gladwell aici este că, de fapt, "oamenii nu se ridică din nimic", ci că preiau lucruri de la părinţi sau mentori.

Prima parte a cărţii, numită Oportunitate, priveşte succesul nu numai din perspectiva talentului, abilităţile naturale nu conduc neapărat spre o carieră înfloritoare. [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 4 COMENTARII si spune-ti parerea!

The Tipping Point

0Autor: Malcolm Gladwell
Rating: The Tipping Point - recenzii carti
Editura: Publica

(ediţia în limba engleză)

The Tipping Point - recenzie carti

Locul I în New York Times Book Review

Mi-am propus să citesc The Tipping Point acum doi ani. Citisem online câteva pagini, pe unde apucasem, cartea nu exista în România şi mi-am tot zis că o voi comanda de pe Amazon. Din 3 în 3 luni îmi mai aduceam aminte de ea şi mai întrebam în stânga şi în dreaptă, pe la cunoscuţi. E explicabil, deci, faptul că m-am bucurat atunci când am văzut că a apărut şi la noi.

Ulterior, aveam să aflu că "The Tipping Point" mai apăruse şi la o altă editură, acum ceva vreme, însă nu îmi sărise în ochi fiindcă titlul era tradus: "Punctul critic". Sigur, traducerea cam asta ar fi, însă marketingul, printre multe altele, înseamnă flexibilitate şi adaptare. Cu această ocazie, felicit editura Publica pentru inspiraţia de a fi păstrat titlul original al cărţii. Până la urmă, "The Tipping Point" a ocupat locul I în New York Times Book Review pentru câteva luni bune, nu e chiar o carte oarecare.

O carte despre WOM

WOM, adică [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 20 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro