bookblog.ro

Cadoul meu eşti Tu !

Scris de • 3 December 2018 • in categoria

Titlu: O zi din Decembrie
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2018
Traducere:
Numar pagini: 424
ISBN: 978-606-43-0399-8
Cumpara cartea

Sărbătorile de iarnă sunt probabil cea mai frumoasă perioadă din an, perioadă în care familiile se reunesc, iar dragostea înfloreşte precum desenul gerului pe geamurile încălzite ale caselor. În această vreme a anului sunt indicate porţii gigantice de ciocolată, mult ceai fierbinte şi cărţi care ţi-ar încălzi necondiţionat serile reci. Echipa celor de la Editura Nemira s-au gândit la aceste combinaţii şi au decis să traducă o poveste gingaşă şi înduioşătoare, numai bună de pus la inimă. Este vorba despre volumul O zi de Decembrie, semnat de Josie Silver şi tradus în colecţia Damen Tango.

Prima dată când am observat valul de referinţe al book bloggerilor la această carte, am fost reticentă, mai ales pentru că nu am fost niciodată o împătimită a istoriilor siropoase. Mă aşteptam să am parte de o doză zdravănă de naivitate şi bizar, atât de caracteristică şcolii americane de literatură romance. Mare mi-a fost mirarea să descopăr un stil aparte, o istorie foarte sensibilă, dar pe de altă parte, foarte apropiată de realitate.

Îi avem în prim plan pe Jack şi Laurie, doi tineri care s-au îndrăgostit iremediabil, dar nepotrivit unul de altul. Aceştia ajung să îşi trăiască viaţa între încercarea de a clădi ceva special şi de a rămâne corecţi faţă de oamenii dragi şi de compromisurile pe care le fac. Diferiţi, dar apropiaţi, aceştia ajung să îşi piardă o decadă de viaţă până a înţelege că dragostea este sortită şi nu aleasă. Doi poli opuşi care se atrag şi pe care în unele clipe ale lecturi, pur şi simplu i-am urât. Mi se părea că sunt de o lentoare caraghioasă, dar poate că anume acest mecanism m-a făcut să înţeleg realitatea naraţiunii. În viaţă nu există prinţi şi prinţese, iar istoriile de dragoste, de regulă, se consumă cu foarte multe dificultăţi. Este exact şi cazul celor doi, care decid să încerce o viaţă paralelă, distanţată, ca într-un final să îşi accepte predestinarea.

Josie Silver aduce în faţa cititorilor o istorie demnă de seara de Crăciun, dar mai ales aduce o mică lecţie despre devotament, iubire şi compromis, despre cum oamenii fac alegeri mai mult sau mai puţin inspirate sau despre cum să începi să te ierţi, chiar dacă ţi se pare că nu o meriţi cu prisosinţă.

Volumul este uşor de citit, are umor britanic şi pasaje minunate despre prietenie, pe care le-am recitit cu plăcere. Mi-a plăcut mult legătura dintre Sarah şi Laurie, genul de amiciţie clădită pe încredere, haz şi stropită din belşug cu vinuri băute în studenţie. Am admirat figura lui Oscar, genul de iubit perfect, care însă m-a dezamăgit iremediabil. Desigur, unele personaje mai puteau fi lucrate, în unele momente am simţit că naraţiunea ajunge într-un punct mort, dar totuşi Josie Silver a reuşit să ne ofere un cadou minunat de Crăciun. Dacă sunteţi firi romantice prin definiţie, dacă aveţi în spate istorii de dragoste nefericite sau pur şi simplu vreţi să vă îndulciţi existenţa, O zi de Decembrie este o alegere mai mult decât inspirată. De ce? O să aveţi parte de un mic desert scriitoricesc, fără multe calorii, dar cu un gust dulce, şi cu siguranţă veţi găsi o mică părticică de lumină, căci doar asta ne oferă dragostea?

    Categorie: | Autor: | Editura:



    Lasa un comentariu

    Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

    Citeste si

    Copyright ©2011 Bookblog.ro