bookblog.ro

---

Top 3 romane cu detectivi de citit la început de toamnă

Scris de • 18 September 2023 • in categoria Roman polițist, Recomandari, Top 5

Mi-a revenit apetitul pentru cărți de suspans. Cumva, după o lungă pauză de citit, am decis că pot reveni la tabieturile mele, alegând să citesc ceva ce-mi ține mintea în priză. Respectiv, m-am gândit că ar fi interesant să vă propun un top 3 romane de suspans, bune de citit în acest început de toamnă.

Deschid lista cu romanul Imagini ascunse, de Jason Rekulak, tradus în colecția Armada de la editura Nemira. Este unul dintre romanele care m-au prins de la prima până la ultima pagină, ceea ce reprezintă clar un succes.

Mallory Quinn e o tipă decisă să-și ia viața în mâini și se angajează ca bonă într-o familie aproape exemplară. Sună bine? Să vedeți ce turnură iau lucrurile după.

N-am putut lăsa cartea din mână. Efectiv am citit dintr-o suflare istoria pe care Jason Rekulak a costruit-o excelent. La baza acestei cărți o să găsiți teme precum abuzul psihologic, adicția și manipularea.

Un atu major este și cursivitatea cărții. Fără apă de ploaie, fără descrieri interminabile, fără personaje de umplutură – o formulă care, zic eu, funcționează perfect.

Al doilea roman pe listă este 13 la cină, de Agatha Christie, tradus la Editura Litera. Cred că am tot vorbit despre acest roman în ultima perioadă, dar chiar mi-a plăcut într-un mare fel. Pentru cei care nu au citit nimic de Regina Crime-ului: iată semnul de care aveați nevoie.

13 la cină este un roman despre păcat, despre lăcomie, despre minciună. În scenă revine renumitul detectiv Hercule Poirot, alături de tovarășul de încredere Hastings. Cei doi trebuie să deznoade un fir de suspiciuni legate de câteva crime care la prima vedere par lipsite de conexiune, dar, în realitate, lucrurile stau cu totul altfel.

Scrisă cu o mare eleganță, cartea va fi pe gustul cititorilor care caută surpriza deciziilor inteligente venite de la neobositul, excentricul Poirot.

Și ultimul roman este O casă mortală, de Anders de la Motte și Mans Nilsson, tradus la Editura Crime Scene Press. Excelent! Scris cu o mare vigoare, romanul ne perindă printr-o comunitate scandinavă în care este ucisă o agentă imobiliară.

Peter, un detectiv venit în vizită la fiica sa, este prins în meandrele anchetei și trebuie să descopere cu cine s-a intersectat victima și cine a avut o motivație suficientă cât să o înlăture. Mi-a plăcut cum tandemul de autoril a explorat subiectul, cum cei doi au construit personajele și, mai ales, cum au reușit să facă invizibilă acea stilistică duală specifică romanelor scrise în parteneriat.

Vă întrebați oare de ce e nevoie să citești cărți cu astfel de subiecte?

În cazul meu, aceste cărți au menirea să-mi suscite atenția, să-mi sporească intuiția și să mă deconecteze de la realitate, oferindu-mi posibilitatea de a empatiza (sau nu) cu anumite personaje, eroi sau antieroi.

Treceți pe lista lecturilor curente aceste volume și savurați plăcerea unor narațiune bine definite, pline de suspans și cu plot twisturi pe cinste.





Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro