bookblog.ro

---

Top 5 de la… Samantha Shannon

Scris de • 17 October 2013 • in categoria Top 5

samanthaPentru că ne confruntăm cu toții din când în când cu lipsa de inspirație atunci când ne căutăm următoarea „cucerire literară” dar mai ales pentru că nu am putut rata ocazia de a cere un Top 5 „cărți pe care trebuie să le citești” din partea unei autoare care promite să facă valuri în anii ce vor urma.

Topul de azi pune accent pe imaginația care o poartă prin lumi distopice, SF sau fantasy.

 

1 The Handmaid’s Tale de Margaret Atwood – cartea care i-a făcut cunoștință Samanthei cu lumile distopice și cu feminismul în literatură.
2 A Clockwork Orange de Anthony Burgess – pentru manipularea limbajului și argoul folosit care a încurajat-o să înglobeze astfel de elemente în The Bone Season.
3 The Complete Robot de Isaac Asimov – pentru fanii de literatură SF doritori de a-și satisface pofta pentru lectură cu o colecție de povestiri.
4 The Daughter of Smoke and Bone de Laini Taylor – pentru cei aflați în căutarea următoarei senzații literare pentru YA dar care își doresc totodată o proză frumoasă și o lume plină de imaginație regăsită pe străzile Pragăi.
5 Hobbitul de J R R Tolkien – pentru că este o lectură esențială pentru orice iubitor de fantasy și pentru talentul incomensurabil al autorului de a crea lumi fantastice.

Foto

Fotor0101614079





Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro