bookblog.ro

---

Top 5 maeștri SF

Scris de • 30 September 2013 • in categoria Top 5

science_fiction-lgA fost atât de greu să aleg doar 5. Poate mai greu ca niciodată. Poate pentru că nu mă simt stăpână pe genul acesta de literatură așa că am ezitat mult înainte să aleg numele din Top 5 scriitori SF.

Cei de mai jos și-au făcut loc în listă (în detrimentul altor nume mari, recunosc). Scriitori care au creat lumi fantastice din nimic și care au influențat generații. Am auzit că e greu să încerci să scrii SF fără să te raportezi la ei.

1 H.G. Wells
2 Frank Herbert
3 Jules Verne
4 Isaac Asimov
5 Arthur C. Clarke

Foto





Citeste cele 7 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. Ovidiu Leonte spune:

    Frank Herbert?

    raspunde

  2. Delia spune:

    Tolkien nu are ce cauta intr-o lista de autori SF, a scris literatura fantastica nu SF. Cele doua genuri literare sunt total diferite.

    Prin urmare si imaginea cu Frodo nu are ce cauta pe un articol care se vrea o lista cu autori SF.

    raspunde

  3. Delia spune:

    Asa cum bine spunea si Ovidiu Leonte Frank Herbert. Dar si Ray Bradbury, William Gibson, Robert Heinlein, Orson Scott Card si bine inteles Douglas Adams

    raspunde

  4. darie ruxandra spune:

    dar c.s.lewis?si unde e marele george martin…cantec de gheata si foc e genial:)

    raspunde

  5. Andreea Chebac spune:

    Stiu ca sunt multi…a fost greu sa aleg. Ar fi trebuit sa fac Top 20. Pentru ca sunt doua voturi pentru Frank Herbert o sa-l aleg pe el.

    raspunde

  6. Banner Mesh spune:

    Este foarte greu sa alegi cativa dintre atat de multi scriitori de referinta ai genului SF. Este un top la fel de bun ca oricare altul. Imi place foarte mult acest clasament deoarece am citit foarte multe lucrari ale acestor scriitori. Nu as putea sa aleg pe unul dintre ei ca fiind “cel mai”. Pot sa va spun ca dupa parerea mea Jules Verne a avut o contributie foarte mare asupra acestui gen literar. Imi aduc aminte ca atunci cand am citit “De la Pamant la Luna” am avut senzatia ca o citisem deja. Nu ma inselam foarte tare. Citisem cu ceva timp inainte “Luna pierduta” a lui Jim Lovell, povestea celebrei misiuni de aselenizare (Apollo 13) care a esuat. Sunt “identice” si cunoscatorii stiu la ce ma refer. Niste adevarati oameni cu capul in nori dar cu picioarele pe pamant. Au inspirat generatii intregi si vor continua sa o faca. Cu totii ne incurajeaza sa ne exploatam imaginatia si sa incercam sa ne concretizam visurile.

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro