Monologul unui emigrant în Rio de Janeiro
Autor: Aslı Erdoğan
Rating:

Editura: Polirom
Anul aparitiei: 2019
Traducere: Gabriella Eftimie
Numar pagini: 208
ISBN: 978-973-46-7903-4

Literatura contemporană turcă este un exercițiu constant de creativitate, deoarece implică referințe la tradiții demult uitate și la emoții crescute într-un spațiu limitrof dintre Europa și Asia. Aslı Erdoğan merge însă mai departe de aceste limite literare și o mută pe eroina romanului Orașul în mantie purpurie în inima unei metropole fierbinți. [Citeste tot Articolul]
Antidot al singurătății sau în căutarea unei fericiri de-o viață
Autor: Benedict Wells
Rating:

Editura: Polirom
Anul aparitiei: 2017
Traducere: Gabriella Eftimie
Numar pagini: 320
ISBN: 978-973-46-6622-5

Timpule, pleacă în zbor,
ia-mă și pe mine cu tine
Romanul Sfârșitul singurătății semnat de Benedict Wells reprezintă o compilație spirituală de istorii umane, împletite într-un destin tragic. Trei frați despărțiți de soartă și aruncați în vâltoarea unei maturități forțate: Jules, Marty și Liz sunt trei copiii total diferiți care traversează nefericirea lor în cel mai divers mod.
Miss Peregrine
Autor: Ransom Riggs
Rating:

Editura: Art
Anul aparitiei: 2013
Traducere: Gabriella Eftimie
Numar pagini: 392
ISBN: 978-973-124-773-1

Având în vedere modul în care a fost creat romanul lui Ransom Riggs, era imposibil ca acesta să treacă neobservat. Totuși, deși îl aveam în wish list de multă vreme, nu aveam idee la ce să mă aștept. Nu citisem recenzii despre acesta și, în afară de descrierea editurii și de impresiile pozitive pe care le aveau în general cititorii, nu știam nimic despre Miss Peregrine.
Eternul „Te iubesc” e-atât de nou…
Autor: Daniel Glattauer
Rating:

Editura: Trei
Anul aparitiei: 2012
Traducere: Gabriella Eftimie
Numar pagini: 224
ISBN: 978-973-707-680-9

Toate cele șapte valuri continuă povestea începută cu un an în urmă de romanul Dragoste virtuală. Lucrul acesta m-a speriat atunci când am decis să recenzez cartea, pentru că eu nu citisem prima parte. Am avut câteva experiențe destul de neplăcute (care au implicat abandonul) cauzate de lecturarea celei de-a doua sau a treia părți dintr-o saga, fără să-mi fi trecut prin mână și prima parte. Dar, ca să fie treaba oablă am să vă liniștesc de la început. Deși ar avea un farmec deosebit (sunt sigur de asta pentru că după ce am terminat de citit cartea am comandat și am citit și prima parte), Toate cele șapte valuri se poate citi și înainte de Dragoste virtuală. Daniel Glattauer prezintă mult prea subtil și elegant evenimentele cruciale din prima parte (sau carte) pentru ca ordinea de citire să fie obligatorie. Ba chiar și în ordine inversă, lecturarea celor două cărți are un farmec. Unul neașteptat.