bookblog.ro

Îndrăgostit lulea caut translator

Titlu: Cele cinci limbaje ale iubirii. Cum să-i arăţi partenerului că eşti implicat trup și suflet în relație
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 224
ISBN: 978-606-588-266-9
Cumpara cartea

Nu mi se întâmplă des să citesc cărți educative cu privire la relații pentru că mi se pare că de multe ori ni se servesc formule ce se doresc a fi universal valabile și nu e cazul sau că mai degrabă sunt satirizate anumite aspecte dintr-o relație pentru un efect comic. Și totuși, în cazul de față căutam răspunsuri. Nu pentru a îmi înțelege partenerul ci pentru a mă înțelege mai bine pe mine și felul în care receptez afecțiunea sa.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Mecanica emoţiilor: inteligenţa emoţionalӑ

Titlu: Inteligenţa emoţionalӑ
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Traducere:
Numar pagini: 432
ISBN: 978-973-669-520-9
Cumpara cartea

,,Viaţa este o comedie pentru cei care gândesc și o tragedie pentru cei care au sentimente.” (Horace Walpole)

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Ludovic al XIV-lea

Titlu: Ludovic al XIV-lea
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2009
Traducere:
Numar pagini: vol. I - 416 pagini + vol. II - 360
ISBN: 973-724-120-7

În trecut, adesea, portretizarea unei personalităţi istorice însemna înşirarea a zeci de epitete umflate fără măsură, discernământ şi, nu rar, fără talent. Se lua personalitatea şi se trântea bine prin toate lăudările posibile, de o smulgea de pe pământul din care am fost cu toţii făcuţi şi arunca undeva sus de tot, în stratosferă, unde nu mai ajungea nimeni să o vadă în carne şi oase. Grea de majuscule şi trăznind a parfumuri gongorice, imaginea celui descris devenea un ideal de neatins, neomenesc.

La vremuri noi, însă, obiceiuri noi. Nu am tăiat istoria de pe lista domeniilor de interes, însă am transformat-o, pe calea cea mai la modă - a demitizării - într-o galerie de personaje cărora li se refuză gloria sau blamul postume, personaje pe care nu le mai împopoţonăm cu epitete, ci le adaptăm privirii noastre. Dacă mulţi din cronicarii trecutului proiectau regii într-un rai al lor, cronicarii de acum îi iau de grumaz, îi aruncă de pe tron, îi dezbracă de toată purpura şi de nestemate şi îi îndeasă în hainele strâmte ideologiei contemporane. [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro