bookblog.ro

---

Femeie goala, femeie neagra

Scris de • 18 April 2007 • in categoria Altele

Autor: Calixthe Beyala
Rating: Calixthe Beyala - Femeie goala, femeie neagra rating - recenzii carti

Calixthe Beyala - Femeie goala, femeie neagra - recenzieRecitind recenzia Anei-Maria la Luni de fiere a coordonatorului colectiei Eroscop, trebuie sa recunosc ca am devenit curioasa. Oare romanele din aceasta colectie se ridica la inaltimea numelui acesteia? Astfel ca l-am cumparat pe primul care mi-a atras privirea.

Ei bine, desi subtitlul romanului de fata este "Roman erotic african", pot sa spun, fara sa fiu vreo puritana, ca romanul se indreapta mai degraba catre revistele dedicate adultilor decat spre literatura.

Actiunea poate fi usor de rezumat: Irene este o negresa dintr-un satuc african, nimfomana si hoata. Cred ca personajul incearca sa sugereze ca sub dorintele ei carnale de nestavilit se afla totusi ceva profund, insa e foarte posibil sa fi ratat cuvintele care m-ar fi putut convinge. Asta pentru ca, exagerand putin, din 156 de pagini, in 100 sunt descrise scene foarte explicite de sex, care o au aproape in totalitate protagonista pe Irene.

Romanul se poate lauda totusi cu cateva incercari de filosofare asupra relatiilor dintre barbati si femei si cu un sfarsit care pare a vrea sa arate ca in fiecare persoana se ascund trasaturi ce ies mai greu la lumina; sau asta ar trebui sa se inteleaga din faptul ca in ciuda dorintei satenilor de a o ucide pentru furtul unui cadavru de bebelus, Irene se hotaraste sa se intoarca la mama ei. Primirea nu este insa una binevoitoare, iar sfarsitul este putin ambiguu.

In functie de scopul pe care il are cititorul, romanul este unul reusit sau nu. Personal, ma asteptam la macar putin romantism, care cred ca ar fi facut cartea sa nu para chiar o revista fara poze.

Recomandarea de la care totusi nu ma abtin este aceea de a evita sa cititi in mijloacele de transport in comun. Asta daca nu cumva vreti sa ii scandalizati pe cei din jurul vostru.

O recenzie de: Raluca Alexe





Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. Woodisor spune:

    Aceasta colectie are urcusuri si coborasuri. La fel ca si romanele sale. Unele sunt interesante, alte sunt de-a dreptul socante.

    raspunde

  2. Raluca spune:

    Nu ma indoiesc, Woodisor. Probabil ca doar am nimerit eu un roman mai “special”.

    raspunde

  3. Pingback: Fructul interzis – Romanul erotic al unei femei din lumea arab㠻 Carti

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro