bookblog.ro

Odiseea – Zeii își râd de planurile muritorilor

Titlu: Numele meu este Nimeni. Întoarcerea
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Numar pagini: 344
ISBN: 978-973-724-871-8
Cumpara cartea

„…urma să vizitez familiile camarazilor căzuți, să le aud bocetul deznădăjduit, să le înmânez partea din pradă care li se cuvenea în schimbul unui fiu ucis în luptă. Între timp vestea despre isprăvile noastre se va răspândi prin viu grai, dintr-un sat în altul, de la o insulă la alta, iar eu voi fi primit ca un învingător, ca un cuceritor de orașe, mintea care urzește planuri de neînchipuit. Voi atârna pe zidurile palatului trofeele dobândite în urma victoriei mele: scuturi cu lucrătură măiastră, panoplii cu arme din bronz, cingători cu zale de argint și chihlimbar, care vor stârni admirația tatălui meu și a oaspeților găzduiți la palat.”
[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

O nouă interpretare a Iliadei

Titlu: Numele meu este nimeni: Jurământul
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Traducere:
Numar pagini: 350
ISBN: 978-973-724-756-8
Cumpara cartea

„- Ce-i cu vizita asta neașteptată?
- S-a întâmplat un lucru îngrozitor, mi-a răspuns tot în șoaptă. Elena a fost răpită.
Surprinși de acea veste neașteptată, eu și Penelopa am tresărit și am schimbat priviri înfricoșate.
Răpită. Într-o clipită, domnia mea, pacea din Ahaia, familia și casa mea – plină de fericire până atunci – erau în grav pericol. Voiam să-i pun mai multe întrebări, dar se anunța deja sosirea regelui Spartei și în curte răsunau pași apăsați. Un herald a intrat și l-a anunțat:
- Menelau, fiul lui Atreu, regele Spartei, cere să fie primit de Odiseu, fiul lui Laertes, regele Itacăi!”

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Idele lui Martie

Titlu: Idele lui Martie
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2010
Traducere:
Numar pagini: 336
ISBN: 973-724-285-3

Să nu ne iluzionăm, să nu ne furăm singuri căciula de daci păţiţi - cărţile despre Roma nu sunt cărţi despre Roma, ci sunt cărţi despre omul de acum. Iar asta se poate vedea cu ochiul liber, ca de pe cele şapte coline, în cărţile lui Valerio Massimo Manfredi, ca şi la colegul lui la fel de prolific de best-seller-uri pe aceeaşi temă, Robert Harris. Dacă la Harris, cititorul amator de astfel de ricoşeuri autodescriptive putea identifica fascinaţia omului contemporan pentru geniul ingineresc al vremii (cu nimic diferit de entuziasmul celor care realizează/privesc la Megamachines) şi vulnerabilitatea civilizaţiei în faţa imensităţii naturii, Manfredi - deh, "geantă latină" - se răsfaţă mai mult cu partea (in)umană a problemei romane, brodând cu chef de scenarist de thriller hollywoodian propria variantă a uciderii lui Caesar.

Cum nu era să se ocupe de filozofia dreptului roman sau de viaductele lui Harris, Manfredi s-a aruncat cu poftă într-un subiect care seduce şi acum - complotul împotriva uneia dintre cele mai fascinante figuri din întreaga istorie. Decadenţă, conspiraţie politică, bani mulţi la mijloc, glorie, trădări peste trădări, amoruri de circumstanţă sau iubiri adevărate, adică acel gen de tensiuni care, puse atent, în dozele potrivite, fac reţeta oricărui film de succes de azi, indiferent de timpul povestirii. Culori puternice, decoruri de blockbuster, scriere cinematografică:

[Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Oracolul

0Autor: Valerio Massimo Manfredi
Rating: 4 stele -Massimo Manfredi - Oracolul rating - recenzii carti
Editura: All

(ediţia în limba engleză)
 Massimo Manfredi - Oracolul - recenzie carti

Răsturnări de situaţie, fir narativ bine condus, acţiune în ritm alert. Cu alte cuvinte, un roman palpitant, surprinzător, semnat Valerio Massimo Manfredi. Primul roman cu acţiune contemporană semnat de acesta, care se desfăşoară în Grecia anilor "˜70 şi "˜80. Mai multe personaje credibil construite, a căror destine se încrucişează într-un joc periculos, sângeros şi cu semnificaţii profunde.

Mişcarea de revoltă a studenţilor greci din Politehnică duce la moartea lui Heleni, o tânără studentă îndrăgostită de un italian, Claudio Setti. În umbulzeala creată de atacul armatei asupra Universităţii, Claudio şi prietenii săi cei mai buni - Michel şi Norman -, caută refugiu în beciul Muzeului Arheologic Naţional, prin bunăvoinţa lui Aristotelis Malidis pe care îl întâlnesc absolut din întâmplare ascunzându-se tot acolo.

Pentru a afla cine este Aristotelis Malidis trebuie să ne întoarcem la primele pagini ale cărţii, pentru că Ari a ajuns în subsol la indicaţiile date cu ultima suflare de maestrul său, profesorul Periklis Harvatis. [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Tiranul

0Autor: Valerio Massimo Manfredi
Rating: 3 stele -Massimo Manfredi -Tiranul rating - recenzii carti
Editura: All

(ediţia în limba engleză)

 Massimo Manfredi - Tiranul- recenzie carti

Istoria este una dintre pasiunile mele. Nu şi romanele istorice. Prefer cărţile groase (cărămiduţe, aşa cum îmi plăcea să le numesc), erudite, bogate în referinţe şi note de subsol, acestor naraţiuni uşor romanţate şi pe alocuri siropoase. Cu toate acestea, găsesc unele merite acestei categorii de scriitură. Unul dintre ele este că, asemeni documentarelor de pe Discovery Channel sau National Geographic ce abundă în reconstituiri 3D, şi romanele istorice ne pot oferi o reconstituire facilă a vremurilor demult apuse.

Valerio Massimo Manfredi s-a specializat în acest sens. Tiranul ne înfăţişează povestea lui Dyonisios I al Syracuzei, un iscusit războinic, înzestrat cu abilităţi organizatorice pe măsură, care preia puterea şi îşi impune domnia autoritară asupra coloniei greceşti din Sicilia. Tirania nu e o meserie prea simplă. [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 4 COMENTARII si spune-ti parerea!

Armata pierdută

0Autor: Valerio Massimo Manfredi
Rating:  Valerio Massimo Manfredi - Armata pierdută rating - recenzii carti
Editura: All

(ediţia în limba engleză)

 Valerio Massimo Manfredi - Armata pierdută - recenzie carti
Nu prea ştiu ce să spun despre Valerio Massimo Manfredi... Adică, atunci când mă hotărăsc că este într-un fel, mai citesc câteva pagini şi îmi schimb părerea. Să luăm de exemplu cartea de faţă, Armata pierdută. Primele pagini s-au citit uşor, apoi au urmat câteva zeci de care nu am crezut că voi trece. M-am gândit deci, având şi experienţa Talismanului Troiei, că Manfredi nu se poate abţine de la descrieri interminabile de armate şi marşuri. Însă când a sosit momentul (uneia din) bătălii, mi-am dat seama că aş fi simţit-o altfel, dacă nu aş fi ştiut prin ce au trecut soldaţii până să ajungă acolo.

Soldaţii sunt în mare parte greci şi sunt cunoscuţi în istorie drept armata celor "Zece mii", adunaţi în 401 i.Hr. de comandantul Clearchos pentru a îl învinge pe Marele Rege Artaxerxes, al Imperiului Persan. O încercare nesăbuită, oricât de iscusiţi în luptă ar fi fost- pentru că Asia era un teritoriu necunoscut şi neprimitor, iar regele persan avea o armată cu mult mai numeroasă.

Înţeleg că romanul [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 7 COMENTARII si spune-ti parerea!

Talismanul Troiei

0Autor: Valerio Massimo Manfredi
Rating: Valerio Massimo Manfredi - Talismanul Troiei rating - recenzii carti
Editura: All

(ediţia în limba engleză)

Valerio Massimo Manfredi - Talismanul Troiei - recenzie carti

Lecţia de istorie

Poţi citi Talismanul Troiei fără să te interesezi în prealabil de vestitul război. E adevărat, mulţimea numelor şi referinţelor la faptele eroilor induce câteodată în eroare, dar te poţi descurca numai cu informaţiile oferite de autor. Însă ar fi o pierdere destul de mare. Pentru că pentru mine acesta este meritul principal al cărţii: faptul că înainte să încep romanul am sărit timp de două ore din link în link pe Wikipedia şi mi-am completat cunoştintele legate de Războiul Troian.

Motivul real

Nu-i aşa că mulţi v-aţi gândit că oricât de frumoasă ar fi fost Elena, oricât de veche lumea, era imposibil să aduni toţi regii ahei împreună cu armatele lor şi să-i pui să asedieze atâta amar de ani o cetate pentru o femeie? Probabil că la asta s-a gândit şi Manfredi, pentru că el propune o altă variantă: aheii şi Elena au plănuit ca ea să ajungă în palatul din Troia pentru a afla unde se ascunde talismanul troienilor. Despre care nu aflăm exact ce este dar aflăm că este motivul pentru care cetatea lui Priam era invincibilă.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 6 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro