bookblog.ro

---

Bookcrossing #3

Scris de • 4 June 2007 • in categoria Altele, SchimbDeCarti

Din motive de pisic [cazut de la etajul 3, plans mult, dus la veterinar, stat cu pisic si mangaiat, mai plans putin etc.], nu am putut sa ma entuziasmez ieri in legatura cu editia a treia a Bookcrossing-ului. Dar imi iau acum revansa :P

De dimineata am mers la Catwork, apoi Dana si Mihaela m-au tarat prin anticariate [eu nu sunt fana a anticariatelor, prefer sa dau mai multi bani si sa iau carti noi din librarii; poate ca asta e snobism, dar nu prea-mi pasa :P ]. Pe la 1 si un pic am ajuns pe Arthur Verona. Evident, Andrei era deja acolo :) Am vorbit despre organizare, ne-am dat cu presupusul in legatura cu cata lume o sa vina, eu eram incredibil de entuziasmata ca urma sa-l cunosc pe Cezar Paul-Badescu [ne-a rugat sa nu-i mai spunem "domnul"], ce mai, urma sa fie o editie cu totul si cu totul speciala!

Gramo erau deja instalati in "sufragerie" si aranjau cartile pe care le-au adus. Ne-am pus si noi pe treaba si am rasfirat carti pe toate scaunele care erau acolo. Cuvantul care caracterizeaza cel mai bine aceasta a treia editie a Bookcrossing-ului este "miscare". A fost o agitatie continua! A venit lume noua [welcome to the club :) ], unii dintre "veterani" nu au putut sa ajunga, altii au venit doar sa aduca/ia carti si nu prea au stat cu noi. E greu sa apreciez cata lume a participat, dar dupa numarul de semne de carte pe care le-am impartit [mii de multumiri lui Adrian Ciubotaru pentru ele!], a fost mai multa lume decat data trecuta. Sac! Iar in ceea ce priveste cartile, s-au adus carti bune [unele chiar foarte bune! :P] si cei care au stat cu noi s-au simtit, evident, bine :P

Si am lasat ce e mai bun la sfarsit :) Nu stiu pentru cei prezenti ce a insemnat prezenta lui Cezar Paul-Badescu acolo, dar eu am fost in culmea fericirii! Am citit "Luminita, mon amour" si mi-a placut la nebunie, i-am citit articolele din "Noua literatura" si il mai urmaresc din cand in cand in "Cotidianul" si "Dilema Veche". Faptul ca am ajuns sa stau de vorba ca un scriitor care imi place mult, sa vorbesc vrut si nevrute [mi se pare ca mai mult nevrute :( ], ma face sa ma simt de-a dreptul privilegiata :) Ma gandesc la dorinta asta a noastra, a cititorilor, de a intalni autorii care ne plac si atunci cum sa nu ma simt privilegiata cand multi nu au avut ocazia de a sta fata-n fata cu ei, ci au trebuit sa se multumeasca doar cu cartile si cu eventualele aparitii a acestora la televizor?

Cezar Paul-Badescu ne-a ascultat, a vorbit cu noi, a baut ceai si a fumat pipa :), a fost rabdator si darnic cu autografele. Mi-ar placea mult sa iasa autorii "in strada", sa ii cunoastem, sa vorbim cu ei, sa le zambim, sa putem sa le spunem in fata ce mult ne-au placut cartile lor si sa-i rugam sa mai scrie :) Poate vor dori si altii sa vina sa vada exact ce se intampla la Bookcrossing, iar noi ii asteptam cu drag si ii primim cu bratele deschise. Iar pe Cezar mi-ar placea sa-l vad si la urmatoarea intalnire si la urmatoarea si la urmatoarea... pana se satura de noi :)

Ionuca





Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

  1. Pingback: Book…stuff 3 - mai lungim un pic pelteaua :) « Gramo’s World

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro