bookblog.ro

---

3 cărți recomandate la Webstock 2018

Scris de • 18 October 2018 • in categoria Altele

A trecut aproape o săptămână de când s-a încheiat Webstock 2018, dar deja ne facem planurile pentru 2019, mai ales că au anunțat și data: 4 octombrie #webstockro

Între timp, însă, după o zi de inspirație și multe discuții care să te pună pe gânduri cu profesioniști despre pasiune, timp, a-ți face meseria cu grijă și atenție la fiecare detaliu, a te implica și multe altele, bineînțeles că din „peisaj” nu puteau lipsi și cărțile.

Așadar, iată 3 titluri bune, bune, recomandate în cadrul interviurilor:

1 Tetralogia napolitană a Elenei Ferrante

Pe buzele tuturor de o grămadă de timp, iată că Tetralogia revine ca subiect de inspirație și poveste ce merită descoperită pagină cu pagină. Începând cu Prietena mea genială, lumea construită de Elena Ferrante este o lume a pierderilor și regăsirilor, a iertării, a îmbătrânirii, a condițiilor sociale care îți guvernează viața, a iubirii. Nu ai cum să nu te lași captivat de universul unui Napoli eclectic și colorat.

Puteți citi mai multe despre cum ni s-a părut nouă aici.  Seria a fost recomandată de Andreea Esca, în cadrul Inspiration Stage.

 

2 Why nations fail

Un titlu recomandat de Vlad Voiculescu într-o dezbatere amplă despre drepturile și responsabilitățile noastre ca cetățeni, ce înseamnă o democrație funcțională etc., cartea semnată de Daron Acemoglu și James A. Robinson face o radiografie a economiilor globale, influențelor culturale și sociale, de la începuturi și până azi.

Un volum pe care fiecare dintre noi cred că merită să îl citească, măcar pentru a mai pune câteva întrebări despre lume.

3 Marțianul

Cartea și filmul cu același nume au apărut în discuțiile despre inovație și noile tehnologii, viitorul umanității și ambițiile sale etc., tot pe scena inspirației. De altfel, filmele SF bune au fost o altă recomandare dacă vrem să ne punem rotițele în mișcare.

Așadar, revenind la romanul lui Andy Weir, dacă vreți să citiți despre ce ar însemna, în mod realist (căci romanul e super bine documentat), viața pe Marte, atunci merită să îl puneți pe lista de lecturi de toamnă. Puteți citi aici și un fragment, ca să fie inspirația mai puternică!

Bonus: puteți vedea cum a fost la Webstock 2018 chiar aici http://www.2018.webstock.ro/live.php

sursa foto

 





Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. Soulseeker spune:

    Le pun pe lista mea. Multumesc!

    raspunde

  2. Zina spune:

    Eu pun pe listă numai Marțianul. Am văzut filmul și vreau să-l compar cu cartea.

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro